top of page

WELKOM BIJ ATELIER GERTRUD WIJNKER

werken met klei en beton

gezicht vd zaak geertruud wijnker (3) kopie_edited.jpg
Home: Welkom

MIJN VERHAAL

Het ontstaan van het atelier

Mag ik mij voorstellen:
Ik ben Gertrud Wijnker - Boon uit het mooie dorpje Hem in West-Friesland (NH), keramiste en oma van 8 kleinkinderen.
Het 'kunstenaarsbloed' heb ik niet van een vreemde. Mijn moeder is haar hele leven actief geweest op het creatieve vlak; van het maken van bronzen beelden tot sieraden. Bij beeldend kunstenaar Tony Gerlach heb ik mijn eerste lessen gevolgd.
Ik heb mij toegelegd op het maken van betonnen beelden en het werken in keramiek. Ik ben autodidact. Het bezig zijn met klei is niet meer weg te denken uit mijn leven.
Achter mijn huis heb ik een  atelier met twee bakovens. Hier werk ik zelf dagelijks en geef ik vanaf september tot en met juni workshops keramiek, speksteen en het maken van betonnen (buiten) beelden. 
U bent van harte welkom om een kijkje te nemen.

IMG_4015_edited.jpg
Home: Over ons

OPEN ATELIER

Atelier Gertrud Wijnker heeft als missie het creëren van een gemeenschappelijke ruimte voor kunstenaars - van beginners tot professionals - om te werken aan keramiek en betonnen beelden. Of je nu een professional bent die op zoek is naar nieuwe inspiratie, een kersverse student die iets wil leren over keramiek, of gewoon geïnteresseerd bent in het oppakken van een nieuwe hobby; Atelier Gertrud Wijnker heet je van harte welkom.

20150417_092124.jpg
Home: Missie

BETON - KERAMIEK - RAKU

Atelier Gertrud Wijnker biedt donderdagmiddag en vrijdagochtend de mogelijkheid om zelfstandig of onder begeleiding te werken aan eigen projecten in keramiek en beton te werken. Twee bakovens staan klaar om het resultaat van uw inspanningen te bakken, vervolgens kunnen de beelden geglazuurd worden en opnieuw gebakken. Voor de betonnen beelden is klei - gips en beton aanwezig. Regelmatig worden RAKU baksessies gehouden.

IMG-20120706-WA0008.jpg
Home: Waarden
Home: Instagram

WORKSHOPS IN ATELIER GERTRUD WIJNKER

Ben je eraan toe iets nieuws te leren? De workshops zijn voor verschillende vaardigheidsniveaus, voor verschillende kunstvormen, en op diverse tijden. Lees hieronder voor meer informatie en om een workshop te vinden die bij je past!

ok gereedschap.JPG
IMG_4026.JPG

OPEN ATELIER

Droom je weleens van een zelfgemaakt beeld? Nu krijg je de kans om dat unieke beeld te maken!


Gooi alles van je af, laat je creativiteit de vrije loop en sta versteld van je eigen fantasie.

Tijdens deze cursus werk je met klei; je bent helemaal vrij in de keuze wat voor figuur je maakt. Daarna maak je een mal van gips eromheen. Vervolgens stort je de mal met beton en na ongeveer een week kun je het gips eraf tikken en heb je het originele beeld.


Wanneer?
donderdagavond (19.00 tot 22.00)

en

vrijdagmorgen (9.00 tot 12.00)

Kosten:
€ 10,- Per dagdeel incl. koffie/thee en lekkers, excl. materiaalkosten zoals beton, gips en lijm. 

WORKSHOP KERAMIEK

Werken met klei, zacht en egaal of met kleine zandkorrels. De klei past zich gemakkelijk aan; er zijn ook mallen aanwezig om de klei in te vormen. De workshop neemt ca. 3 uur in beslag en alle deelnemers hebben dan een eigen werk gemaakt. Deze beelden/schalen moeten ca. 3 weken drogen en kunnen dan gebakken worden. Vervolgens vragen we de deelnemers nog 1 x terug te komen tijdens de openingstijden van het Open Atelier om te glazuren. Dan worden de beelden/schalen nogmaals gebakken en is het eindresultaat klaar.

Wanneer?

op aanvraag, ook in weekends

Tijdsduur 

ca. 3 a 4 uur

Kosten

Vanaf groepsgrootte 5 : 50,- p.p. 

incl. koffie/thee met lekkers en materiaalkosten zoals klei. glazuur en 2x bakkosten

Uitgebreide lunch & workshop is mogelijk voor 65,- p.p.

2018-02-26 11.49.54.jpg
site (2).JPG

KINDEREN MAKEN KUNST

Kinderen bezitten van nature een flinke dosis fantasie en creativiteit. Tijdens een kinderpartijtje (3 uur) wordt onder deskundige begeleiding een speksteen-beeld gemaakt met gereedschap. Iedere deelnemer kan rekenen op persoonlijke aandacht en aan het einde van de workshop gaat iedereen met een eigen beeldje naar huis.

Wanneer?

op aanvraag

Tijdsduur

ca. 3 uur

Kosten 

10,- p.p. vanaf 5 kids, incl. materiaal, speksteen, drankje en versnapering.

KERAMIEK URN

Het verlies van een geliefde is een gevoelig, persoonlijk, emotioneel en moeilijk proces. 

De urnen die ik maak ik van hoogwaardige materialen en worden met de hand prachtig afgewerkt. De keramiek urnen zijn naar het bakken zeer hard en duurzaam.

Voor informatie en bezoek kunt u contact opnemen via de contactgegevens elders op deze site. 

Kosten

Afhankelijk van uw wensen, graag laat ik u tijdens een persoonlijk gesprek de mogelijkheden zien in mijn atelier.

Home: Lessen

CONTACT

Elbaweg 26

1607 MP HEM

(de koffie staat klaar)

0629173012

ok appeltaart.JPG
Home: Contact
bottom of page